Essential Things To Know Before Applying For A Student Loan – Top 10

 

Studenten die een hbo-opleiding willen volgen maar niet over het geld beschikken, kunnen een studielening aanvragen. In tegenstelling tot beurzen, waarbij u het bedrag niet hoeft terug te betalen, moeten studieleningen met rente worden terugbetaald. De meeste studenten geven de voorkeur aan een federale lening, omdat deze meer voordelen biedt dan een particuliere studielening. Hier bespreken we hoe een studielening precies werkt, de verschillende soorten, de beste studieleningen en andere essentiële factoren.

Hoe werkt een studielening?
Eenvoudig gezegd betekent een studielening aanvragen geld lenen voor je opleiding. De bank leent je een bepaald bedrag zodat je kunt studeren; u moet echter, net als elke andere lening, met rente terugbetalen. Dit betekent dat het terug te betalen bedrag hoger is dan het geleende bedrag. Stel dat u $ 12.000 (hoofdsom) leent voor uw hbo-opleiding, en u moet een percentage rente betalen over dit bedrag. Als de rente $ 2.259 is, moet u de hoofdsom samen met rente terugbetalen, dus $ 12.000 + $ 2.259, wat neerkomt op $ 14.259.

Voordat u een studielening aanvraagt, is het essentieel om de rentetarieven van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken. De rente kan variëren afhankelijk van het type lening, de hoofdsom en andere factoren. U kunt beginnen met aflossen terwijl u studeert of als u eenmaal bent afgestudeerd.

Verschillende soorten studieleningen
Individuen die een hbo-opleiding willen financieren, kunnen drie soorten leningen aanvragen: federaal, particulier en herfinanciering. De overheid verstrekt federale leningen, terwijl u onderhandse leningen en herfinancieringsleningen kunt aanvragen bij financiële instellingen, vakbonden die krediet aanbieden of staten. Hier zullen we de onderscheidende factoren tussen federale leningen en onderhandse leningen begrijpen en hun subtypen opsommen:

1. Federale studieleningen
Leningen die door de overheid worden verstrekt, worden federale leningen genoemd. Federale leningen zijn veel betaalbaarder en hebben een scala aan voordelen. Bovendien is het gemakkelijker om een ​​lening van de overheid te krijgen, omdat voor de meeste leningen geen medeondertekenaar nodig is. Ze bieden ook flexibele afbetalingsplannen, waardoor u gemakkelijker kunt terugbetalen. U kunt kiezen uit vier verschillende categorieën federale leningen:

 • Directe gesubsidieerde leningen
  Niet-gegradueerde studenten die financiële hulp nodig hebben voor hoger onderwijs komen in aanmerking voor directe gesubsidieerde leningen. In dit geval bepaalt uw school het leenbedrag dat u nodig heeft om uw opleiding af te ronden. De overheid betaalt rente op een direct gesubsidieerde lening terwijl je halftijds naar school gaat, zes maanden nadat je klaar bent met school (respijtperiode) en tijdens een uitstelperiode (wanneer je om de een of andere reden betalingen onderbreekt).
 • Directe ongesubsidieerde leningen
  In tegenstelling tot directe gesubsidieerde leningen, worden directe ongesubsidieerde leningen verstrekt, zelfs als u financieel zeker bent, en zowel afgestudeerden als studenten kunnen een aanvraag indienen. Colleges zijn verantwoordelijk voor het bepalen van het benodigde bedrag. Een belangrijk nadeel is echter dat je de rente zelf moet betalen tijdens je schooltijd, tijdens de respijtperiode en zelfs bij uitstel. Doet u dit niet, dan wordt de opgebouwde rente bij uw hoofdsom opgeteld.
 • Directe PLUS leningen
  De directe PLUS-lening wordt toegekend aan afgestudeerde studenten, werkende professionals en ouders van wie de kinderen een bacheloropleiding willen volgen. Individuen met alle financiële achtergronden kunnen een aanvraag indienen, maar de lener moet een goede kredietgeschiedenis hebben. Als u geen sterke kredietwaardigheid heeft, moet u aan aanvullende criteria voldoen om in aanmerking te komen. Net als bij andere leningen bepaalt de school de hoofdsom.
 • Directe consolidatieleningen
  Als u meerdere federale leningen heeft, kunt u deze via deze optie consolideren. U hoeft dan alleen nog maar het gemiddelde van de rente van alle leningen te betalen, dus één keer per maand. Dit maakt het gemakkelijker om uw leningen bij te houden en vermindert de stress van het betalen van meerdere bedragen. De federale overheid biedt deze mogelijkheid gratis aan. Onderhandse leningen komen echter mogelijk niet in aanmerking voor consolidatie. Je kunt ook pas consolideren als je de cursus hebt voltooid, je terugtrekt van de universiteit of de status van halftijds hebt bereikt.

2. Particuliere studieleningen
Als u geen federale lening kunt krijgen, kunt u een particuliere studielening aanvragen. Maar het is het beste om dit pas te overwegen nadat alle opties voor een federale lening zijn uitgeput. Banken en andere financiële instellingen bieden leningen aan studenten die verder willen studeren. Ze zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Staatsspecifieke leningen
  U kunt via verschillende financiële instellingen een particuliere studielening krijgen. De Iowa Student Loan Education Lending, Bank of North Dakota en de Rhode Island Student Loan Authority zijn enkele staatsspecifieke instanties. Iedereen die in deze staten woont, kan bij deze instellingen een onderhandse lening aanvragen. U kunt zich aanmelden voor een universiteit binnen de staat of daarbuiten. Aangezien de criteria voor elke lening van staat tot staat verschillen, is het het beste om contact op te nemen met de instelling van uw keuze en dienovereenkomstig te beslissen.
 • Graadspecifieke leningen
  Particuliere geldschieters verstrekken diplomaspecifieke leningen aan personen die een bepaald beroep willen uitoefenen. Leningen worden aangeboden voor een medische, juridische, tandheelkundige of zakelijke opleiding. Banken verstrekken ook leningen aan personen die naar een community college willen gaan. Verder kun je ook een lening aanvragen om te studeren voor een balie-examen. Elke financiële instelling heeft een overvloed aan opties om uit te kiezen, en u kunt bij hen informeren om voor uzelf de juiste optie te vinden.
 • Slecht krediet leningen
  Sommige financiële organisaties verstrekken leningen aan studenten met een slechte kredietscore. In het ideale geval moet u eerst een federale studielening aanvragen en deze optie als een back-upplan beschouwen. Maar vergeet niet, hoewel de instelling uw lening zal goedkeuren, zijn de rentetarieven in deze categorie erg hoog.
 • Internationale studieleningen
  Studenten die staatsburger zijn of een specifiek visum hebben, kunnen gemakkelijk een federale studielening aanvragen. Maar het is moeilijk voor internationale studenten om een ​​lening te krijgen. Daarom bieden enkele geldschieters faciliteiten aan internationale studenten die mogelijk geen sterke kredietgeschiedenis hebben. Toch vereisen de meeste van deze bedrijven dat u een mede-ondertekenaar heeft die een staatsburger is.
 • Inkomensverdelingsovereenkomsten
  Dit plan is geschikt voor diegenen die van plan zijn een beroep met een hoog inkomen uit te oefenen. In tegenstelling tot een traditionele lening hoeft u geen maandelijkse termijnen te betalen om de lening terug te betalen. In plaats daarvan moet u het bedrag terugbetalen zodra u begint te verdienen. Banken nemen gedurende een vaste periode een percentage van je inkomen. Het is van vitaal belang om het inkomenspercentage en de terugbetalingsvoorwaarden te begrijpen voordat u voor deze optie kiest.

Hoe een studielening aanvragen?
Een studielening aanvragen is makkelijker dan je denkt. Maar het proces kan verschillen, afhankelijk van of het een federale of onderhandse lening is. Laten we beide processen eens bekijken:

1. Federaal leenproces
Als u een federale lening wilt aanvragen, volgt hier een korte schets van het proces:

 • Vul een gratis aanvraagformulier voor Federal Student Aid (FAFSA) in en dien het in. Het formulier vereist dat u specifieke financiële informatie en andere details invoert.
 • Uw school of hogeschool analyseert het formulier en antwoordt met een aanbod voor financiële hulp met een lijst van een reeks federale studieleningen waarvoor u in aanmerking komt en hoe u het proces moet uitvoeren.
 • Nadat uw lening is goedgekeurd, wordt u gevraagd om toelatingsbegeleiding te volgen – een sessie van 30 minuten waarin de voorwaarden van het contract en uw verantwoordelijkheden worden uitgelegd.
 • U moet nu een Master Promissory Note ondertekenen waarin u belooft de hoofdsom samen met rente terug te betalen en akkoord gaat met de voorwaarden.
 • Na voltooiing van het bovenstaande proces zal de particuliere geldschieter het geld overmaken naar uw bankrekening.

Elke school heeft een ander proces voor het verstrekken van financiële hulp, dus het is beter om contact met hen op te nemen en hun methode te begrijpen.

2. Proces onderhandse leningen
Als het gaat om particuliere studieleningen, reageert elke geldschieter anders. U moet dus afzonderlijk contact opnemen met elke particuliere geldschieter om hun goedkeuringsproces voor leningen te begrijpen. Meestal vereisen financiële instellingen dat u een mede-ondertekenaar met een solide kredietwaardigheid heeft. Dat is een gemeenschappelijke parameter bij alle kredietverstrekkers; de rest verschilt van geldschieter tot geldschieter. Hetzelfde geldt voor het herfinancieren van leningen. U moet contact opnemen met uw leningverstrekker en vragen naar de details van het proces.

Hoeveel kunt u lenen?
Leningen komen met een leenlimiet. Voor directe niet-gesubsidieerde en direct gesubsidieerde federale leningen (voor niet-gegradueerde studenten), kan het geleende bedrag tussen $ 5.500 en $ 7.500 liggen voor afhankelijke studenten. Voor onafhankelijke studenten komt het bedrag per jaar op $ 9,500 tot $ 12,500. Aangezien er voor elk schooljaar andere bedragen gelden, kunt u voor een overzicht van de kosten terecht op de officiële website van de overheid. Afgestudeerden en professionele studenten kunnen elk jaar tot $ 20.500 lenen.

Als het gaat om particuliere geldschieters, kunnen het maximale geleende bedrag en de rentetarieven variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Daarom leent u het beste precies hoeveel u nodig heeft. Hoe lager het geleende bedrag, hoe makkelijker het is om terug te betalen.

Beste aanbieders van studieleningen
Het kiezen van de juiste studielening kan een opgave zijn. Hoewel alleen de overheid een federale lening verstrekt, verstrekken honderden financiële organisaties particuliere studieleningen, waardoor het moeilijk is om een ​​beslissing te nemen. Om het u gemakkelijker te maken, hebben we enkele van de beste studieleningen op een rij gezet die u kunt overwegen:

 • College Ave
  College Ave is een van de beste aanbieders van studieleningen op de markt. Het bedrijf staat bekend om het aanbieden van niet-gegradueerde leningen, leningen voor afgestudeerden, ouderleningen en zelfs het herfinancieren van studieleningen. Daarnaast kun je gebruikmaken van meerdere faciliteiten zoals flexibele betalingsmogelijkheden en leningen met een lage rente. Niet-gegradueerde studieleningen worden geleverd met een lage variabele rente van 0,99%, inclusief een korting van 0,25% bij het kiezen van de autopay-optie. De vaste rente kan zo laag zijn als 2,94%, inclusief de 0,25% autopay-korting. Met College Ave kunt u de lening terugbetalen met verschillende opties, zoals vaste betaling, volledige hoofdsom en rentebetaling, uitgestelde betaling en alleen rentebetaling.
 • RISLA
  RISLA, of Rhode Island Student Loan Authority, is een andere topaanbieder van studieleningen in ons land. Als u de lening direct terugbetaalt, zal het rentepercentage van RISLA rond de 2,99% liggen. Degenen die voor de uitgestelde betalingsoptie willen gaan, krijgen een rente van 4,74%. Beide opties hebben een automatische betalingskorting. RISLA biedt ook andere flexibele terugbetalingsopties, zoals kwijtschelding van leningen voor in aanmerking komende stage en op inkomen gebaseerde terugbetaling. U kunt uw aflossing ook uitstellen in geval van een financiële noodsituatie. Als uw kredietscore en andere details aanwezig zijn, kunt u bovendien kiezen voor een meerjarige lening zonder opnieuw een aanvraag in te dienen.
 • Plons Financieel
  Splash Financial staat bekend om de herfinanciering van leningen, een service die verschillende studieleningen combineert om de terugbetaling te vergemakkelijken. Het biedt een variabele rente van 1,89% en een vaste rente van 2,44%. Beide opties worden geleverd met een korting van 0,25% op de autopay-optie. En als u 12 maandelijkse betalingen achtereenvolgens en op tijd uitvoert, komt u in aanmerking voor de optie medeondertekenaar vrijgeven. Bovendien kunnen echtgenoten hun leningen samen herfinancieren. Iedereen die voor dit bedrijf wil kiezen, moet echter een minimumbedrag van $ 5.000 lenen. Er is geen maximumbedrag dat kan worden geleend.

Een lening afsluiten voor je opleiding is een enorme verantwoordelijkheid. Daarom is het van cruciaal belang om alle algemene voorwaarden door te nemen voordat u zich aanmeldt. Wanneer u besluit te lenen, controleer dan de rentetarieven, terugbetalingsopties en andere essentiële details. Zodra uw lening is goedgekeurd, maakt u een plan over hoe u het gaat terugbetalen. Het is beter om te beginnen met het betalen van de rente als je klaar bent met studeren. Als dat niet mogelijk is, bedenk dan een strategie om je studieschuld terug te betalen als je klaar bent met afstuderen.

 

By b5hya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *